0447111522

tuula@hierontably.fi

Huomioithan,

että hoidon aikana en pääse vastaamaan puhelimeen!

Hierontahoidot

Hierontahoidot

Klassinen hieronta
Hieronta on maailman vanhin hoitomuoto. Se on säilynyt vuosituhansia suosittuna, koska sen teho erilaisissa liikuntaelinvaivoissa on kiistaton. Hieronnalla tehostetaan ja vilkastutetaan aineenvaihduntaa, imuneste- ja verenkiertoa sekä edistetään kudosten elastisuutta. Hieronta on hyvä keino rentouttaa lihaksia ja lieventää lihasten jännitystä, jolloin se samalla lievittää kipua, stressiä ja päänsärkyä. Hieronta on myös tehokasta lihaksiston itsehoitoa. Säännöllinen hieronta parantaa ihmisen oman kehon tuntemusta ja ennaltaehkäisee vammojen syntymistä.

Klassinen hieronta on monimuotoinen ja kokonaisvaltainen hoitomuoto. Käytän hierontahoidoissa eri tekniikoita ja otteita jokaisen asiakkaan tarpeen mukaan. Hieronta suunnitellaan ja toteutetaan yksilöllisesti asiakkaan ongelmat, odotukset ja toiveet huomioiden, näin saadaan aikaan paras mahdollinen
hyöty ja lopputulos.

Lämpöhoidot, mobilisoiva hieronta, vipuvarret, nivelkäsittelyt, passiiviset venytykset, MET-tekniikka ja fasciakäsittely sisällytetään hierontahoitoihin asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaan.

Raskausajan hieronta
Raskausajan hieronta on hemmottelevaa ja asiantuntevaa erikoishoitoa äideille. Hieronta tapahtuu kylkimakuulla, äiti tuettuna tyynyjen avulla miellyttävään, rentoon ja turvalliseen asentoon. Raskausajan hieronnan hyötyjä: vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan tunneperäisten ja fyysisten muutosten
edessä. Lisää verenkiertoa, jolloin äidin sekä vauvan hapen saanti ja kuona-aineiden poisto tehostuu. Helpottaa hormonaalisten, hengityksen, ruoansulatuksen, virtsarakon ja muiden raskauden aikaisten fysiologisten muutosten tuomia ongelmia. Lisää lymfa- eli imunestekiertoa ja vähentää turvotusta. Helpottaa lihaskipuja ja lihaskramppeja. Vähentää esim. ischiastyyppistä pakaraan ja alaraajoihin säteilevää kipua laukaisemalla lihasjännitystä pakaran ja reisien alueelta. Raskausajan hieronta hoitona tehdään omalla turvallisella tekniikalla, hoitoajat 60 ja 90 min, hinnat normaalin hinnaston mukaisesti.

Lämpöhoidot
Hierontahoitojen esi- tai jälkihoitona käytän tarpeen mukaan pintalämpöhoitoa tehostamaan hieronnan vaikutuksia, lievittämään kipuja sekä verenkierron tehostamiseen (esim. niska-hartiaseutu).

Fasciakäsittely
Fascia on sidekudosta, joka ympäröi kaikkia kehon osia. Jos faskia kiristyy tai sen liukuminen on rajoittunut, niin seurauksena voi olla kipua, liikerajoitusta, aineenvaihdunnan ongelmia, painetta ja lihasepätasapainoa.
Käsittelen fasciaa aina hierontahoidon yhteydessä.

Nivelkäsittely
Kun asiakkaan oireet tai ongelmat on rajattu nivelen tai nivelten liikerajoitukseen, niin hyvänä hoitomuotona on nivelmobilisaatio. Nivelmobilisaatio on niveleen ja sen kudoksiin kohdistettua liikehoitoa, jolla tavoitellaan nivelen liikelaajuuden kasvua. Nivelsiteiden ja mahdollisten muiden tukirakenteiden elastisuus lisääntyy, nivelruston ja muiden nivelrakenteiden aineenvaihdunta paranee, kipu lievittyy sekä
nivelen asento (ryhti) ja sen myötä kuormitusfysiologia paranee. Käytän hierontahoidon yhteydessä nivelmobilisaatioita asiakkaan tarpeen mukaan.

Mobilisoiva hieronta
Pehmytkudosten mobilisoinnissa on kyse lihasten ja niihin liittyvien rakenteiden käsittelystä. Tekniikkana esim. mobilisoiva hieronta tai muut vipuvarsitekniikat, jotka voidaan suorittaa joko passiivisten (hieroja tekee) tai aktiivisten (asiakas tekee) liikkeiden avulla. Tavoitteena parantaa lihasten aineenvaihduntaa, elastisuutta, rentouttaa, lievittää kipua sekä näiden kautta pyrkiä parantamaan niveltoimintaa. Käytän hierontahoidon yhteydessä monipuolisesti näitä eri tekniikoita.

Passiiviset venytykset ja MET-tekniikka
Teen hierontahoitojen yhteydessä asiakkaille yksilöllisiä passiivisia venytyksiä (asiakkaan kanssa yhteisymmärryksessä) niille lihaksille, jotka tarvitsevat enemmän huomiota ja venytystä. Hyödynnän myös venytyksissä MET-tekniikkaa, jolloin lihasta ei ainoastaan venytetä vaan lihaksen voimantuotto- ja koordinaatio-ominaisuudet kehittyvät.

Perinteinen jäsenkorjaus
Perinteinen jäsenkorjaus on vanha suomalaiseen perinnekulttuuriin perustuva hoitomenetelmä. Se on perinteistä mobilisaatiohoitoa, joka avaa ja tasapainottaa koko kehoa ja sopii kaikille. Mobilisaatio tarkoittaa sitä, että hoito on pehmeää, ihmisen luontaisia liikeratoja hyödyntävää, eikä missään
tapauksessa nivelten liikeratoja ylittävää tai kipua tuottavaa. Aluksi tarkistetaan asiakkaan kehon tasapainotekijät ja epätasapainon synnyttämät virheasennot. Kehon tasapainottaminen aloitetaan aina sen perustuksista, jaloista. Selkä hoidetaan istuen, eteen- ja taakse taivutuksilla asiakkaan kanssa yhdessä
työskennellen, jolloin saadaan nikamat ja syvätkin lihakset liikkuviksi. Perinteinen jäsenkorjaus on mobilisoivaa hierontaa parhaimmillaan.

Purentaelimistön ja leukanivelen käsittely
Purentalihasten käsittely lieventää ja rentouttaa lihasjännityksiä pään, kasvojen sekä niska-hartiaseudun alueella.
Hoidossa käsitellään puremalihaksia suun sisä- ja ulkopinnoilta, kasvojen ja pään alue, kaulan ja niska-hartiaseudun alue sekä rintalihaksia asiakkaan tuntemuksia kuunnellen. Hoidossa käytetään klassisen hieronnan otteita sekä tarvittaessa mobilisointia.

Jännitykset purentaelimistön alueella voivat johtua esimerkiksi purentavirheestä, hampaiden yöllisestä puremisesta tai stressistä. Tyypillisimpiä oireita ovat migreeni tai päänsärky, hampaiden narskuttelu, niska-hartiaseudun lihasjännitteet etenkin takaraivon alueella, kasvojen puutuminen ja pistely, leukanivelten jäykkyys tai rutina, korvan tinnitus ja särky, palan tunne kurkussa, nielemisongelmat, puhevaikeudet.

Lahjakortit
Kehonhuoltoa ja hyvinvointia lahjaksi perheenjäsenille ja ystäville.

MENU